Pages

Friday, February 15, 2013

A recunoscut crima dupa 30 de ani


In Cehia o persoana a venit binevol la politie si a recunoscut ca 30 de ani in urma a comis o crima. Fara teama, deschis si increzator a spus - Eu am omorat o femeie!

Era adolescent si ii era a joaca. Din intamplare obtinuse cheia vecinii si a facut o copie la cheie. Vecina era profesoasa la scoala unde invata si el. Tinandu-se de smecherii, dupa lectii intra pe la profesoara prin apartament si se relaxa pe canapea. Asculta muzica selecta si viziona cate un film.

Intr-o zi l-a prins profesoara in casa. De rusine sa nu i se descopere fapta, a luat si a i-a taiat cu un cutit capul. Chiar daca 30 de ani cazul era pus deja la cazuri nerezolvate si mai era un an pana la inchiderea cazului, barbatul a decis sa se predea autoritatilor. Cehul nu avea liniste in toti acesti ani si era fericit ca si-a recunoscut fapta. Fericit dar trist. Trist si fericit. Dupa 30 de ani de nesomn si calvar sufletesc, faptul ca a recunoscut il va linisti un pic, insa nebunia tineretii l-a marcat pentru o viata. Autoritatile cehe prevad o pedeapsa mai moale pentru astfel de situatii. Calaul a recunoscut. Calaul regreta. Calaul va fi iertat. O profesoara a murit, habar nu avea de ce fel de vecin are parte. Vecin, care chiar daca iertat, va avea cosmaruri in toate noptile traite pe acest pamant. Si totusi a recunoscut. In Cehia.

No comments:

Post a Comment