Pages

Sunday, November 25, 2012

Cehia sociala se gandeste cum sa faca drumul copiilor mai securizat

Primul autobus pentru copii "Buburuza" la prima vedere este un autobus obisnuit. La a doua vedere observi ca fiecare rand de scaune este dotat cu cate un auto-scaun pentru copii, in total 50 de locuri de maxima securitate pentru copil. Autocarul este pus la dispozitia scolilor si a gradinitilor pentru deplasari pe distante lungi, mai ales pe autostrada intre orase, cand de exemplu copii pleaca la un spectacol sau la gradina zoologica.

Auto-scaunele protejeaza copilul de la potentialele lovituri din parti, avand pernute speciale, curea si fixatoare. Scaunul se poate regla in dependenta de varsta copilului, de la 3 la 12 ani.

Inainte de a fi pus in trafic, autobusul a trecut numeroase teste pentru a primi certificatele corespunzatoare precum ca indeplineste toate cerintele de securitate. La procurarea autobusului a participat o companie privata, o organizatie non-guvernamentala si primaria. Se planifica raspandirea acestui tip de autobus in toata Cehia pentru ca scumpilor copilasi sa nu le fie frica pe drum de potentiale accidente, provocate deseori de soferi grabiti ai altor masini.

No comments:

Post a Comment