Pages

Wednesday, September 5, 2012

Daca iti place odihna la apele termale iata un loc recomandat

Apele termale sunt populare in intreaga Europa. Aici in Cehia sunt zone foarte frumoase unde te poti relaxa. Inafara de Karlovy Vary, cunoscut pe la noi, Luhacovice sau Valašsko (Valahia) sunt locuri pitoresti pe care le-as recomanda in Moravia. Luhacovice ofera si bai termale, si apa minerala iodata. Daca te afli in Moravia sau in zona de nord a Austriei, centrul Therme Laa din satucul Laa a. d. Thaya este unul modern, bine deservit, curat si nu foarte scump, mai ales in perioada 25 mai - 10 septembrie cand tariful pe o zi intreaga este la jumatate de pret decat cel obisnuit in alte perioade de timp - 13.60 EUR/zi. In restul perioadei tariful e in jur de 22 EUR, plus 7 EUR acces in lumea saunelor, o zona mai intima pentru maturi deoarece procedurile necesita golirea totala a corpului. Therme Laa are mai multe bazine: unul cu apa sarata de 36 grade si altele 3 cu apa termala de 34 de grade. Unul inauntru si 3 afara. Cel dinauntru si unul afara ofera portiuni de jeturi pentru masaj si diverse atractii. De mai multe ori pe zi poti participa la exercitiile in apa conduse de o doamna foarte palcuta. In ziua ta de nastere complexul Therme Laa iti ofera o sedere pe toata ziua in bai si lumea saunelor gratuit, drept cadou. Gratis de fiecare data este si lumea saunelor in textil impreuna cu toata familia si copii odata ce ai intrat in complex.

In cadrul acestei statiuni balneoclimaterice oamenii cu afectiuni oftalmologice, reumatism, afectiuni degenerative ale aparatului locomotor, afectiuni legate de aparatul repirator, etc pot simti o imbunatatire vizibila. Aici vine multa lume pentru preventie si terapie calmanta. Cele mai placute sunt cele 5 proceduri zilnice cu diverse creme mirositoare in sauna pentru maturi, unde pentru o taxa adaugatoare ai accces intr-un areal mai intim cu proceduri in 2 saune filandeze, 2 saune cu aburi, o sala cu muzica si aroma-teraprie, o piscina cu apa termala plina cu jeturi de apa pentru masaj si o serie de alte lucruri interesante cum ar fi paturi cu saltele din apa calda.

Daca scrii in GPS adresa Thermenplatz 1, A-7431 Bad Tatzmannsdorf, Austria, masina te va duce direct la portile SPA-ului. Exista si un autobus, nr. 104, de la Zvonarka pana la bai. Orarul il gasesti online, insa periodicitatea e destul de buna si comoda. Din propria experienta, recomand cel putin o data pe luna de vizitat asa tip de odihna si daca mai ales esti cu traiul prin zona sa nu iei hotel, sa te intorci fericit acasa pentru o noapte placuta in patul tau.

No comments:

Post a Comment